RÚDKARNIS / FÜGGÖNYRÚD
   


A rúdkarnis többféle anyagból készülhet, formáját, színét, kezelési módját tekintve nagyon változatos. Mindezek mellett a rúdkarnis divatos, fiatalos, és rendkívül dekoratív. Készülhetnek egy, vagy kétpályás verzióban is.

A rúdkarnis alapanyaga lehet:
rozsdamentes acél
kovácsoltvas rúdkarnis
réz rúdkarnis
inox rúdkarnis
fa rúdkarnis
inox és fa kombiácója.

A rúdkarnis minden alkotóeleme látható, nem takarja drapéria, ezért fontos, hogy esztétikus legyen. Itt elsősorban a karnis végei dominálnak. Több száz rúdkarnis fajta között szinte biztosra vehető, hogy minden lakáshoz, függönyhöz megtalálható a hozzá illő.
A kovácsoltvas rúdkarnis méretre vágott acélcső, a két végén díszes kovácsoltvas
végződéssel, kovácsoltvas konzolokkal. A színe alapesetben matt fekete, de a rúdkarnis rendelhető arany vagy ezüst antikolással, szimpla vagy dupla kivitelben. A végzárók és rúdátmérők választhatóak.

rúdkarnis rúdkarnis rúdkarnis


A rúd és tartozékai általában látszanak, ezért dekoratívnak kell lennie. A karnisokra helyezhetünk ringlizett, vagy füllel ellátott függönyöket, de akár a behúzó szalagos függöny rögzítésére is alkalmazható.
A sínes karnisokkal ellentétben a hosszú rúdkarnisoknál a tartó konzolok rögzítése akadályozza a függöny mozgatását, ezt kikerülendő létezik már belső sínes rúdkarnis is.

A fa rúdkarnis alapanyaga esztergált, pácolt, lakkozott keményfa. A rúd 60 cm-es darabokból kerül összecsavarozásra. A tartókonzolok, karikák, végzáró elemek is ezekből az anyagokból készülnek. A fa rúdkarnis színeit tekintve kapható fehér, natúr, cseresznye és sötétbarna.

A réz karnis estén lehetőség van antikolt réz karnis vásárlására, de kapható fényes és matt kivitelben is. A rézkarnis a lakás dekoratív berendezési tárgya lehet.

Kovácsoltvas karnis is saját műhelyben készül. A végzárók és rúdátmérők választhatóak. A kovácsoltvas karnis színei: fekete, antikolt réz és antikolt ezüst.

Az inox rúdkarnis egyik változata a Varadero típus. Ennél a rúdkarnisnál lehetőség van toldásra, vagy cső végtartóval való felszerelésre (pl. öltözőfülkék karnisai). Színei a matt inox és az antikolt réz.

Olcsóbb, de szintén népszerű rúdkarnis az inox és fa kombináció. Ebben az esetben a rúd egy matt inox felület, míg a talpak, végzárók és karikák fából készülnek. Színei a natúr, cseresznye és sötétbarna.


28 mm-es

25 mm-es
A képekre kattintva a további választékot is megtekintheti.

rúdkarnis rúdkarnis rúdkarnis 

19 mm-es Landhouse rúdkarnis
A képekre kattintva a további választékot is megtekintheti.

rúdkarnis  rúdkarnis

rúdkarnis  rúdkarnis

rúdkarnis  rúdkarnis

Vitrázs

vitrazs vitrazs vitrazsvitrazs vitrazs vitrazsvitrazs vitrazs vitrazsTERMÉKEINK
 
      SZALAGFÜGGÖNY
      ROLETTA
      SÁVROLÓ
      LAPFÜGGÖNY
      RAFFROLÓ
      RELUXA
      PLISZÉ
      TÉLIKERT ÁRNYÉKOLÓ
  KARNISOK
      SÍNES KARNIS
      RÚDKARNIS
      MOTOROS KARNIS
      EXKLUZÍV KARNIS
  TEXTILEK
      MIROX EXCELLENT
      APELT
      COMERSAN
  KIEGÉSZÍTŐK
  TÉPŐZÁRAK
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Malom kft.    ¤    Telephely: 1142 Budapest, Tatai út 15.    ¤    Tel.: +36 1 350-3231    ¤    E-mail: malomkft@malomkft.hu